Company Logo
Creditcardaanvragen.net
VisaMastercardPrepaidFAQ

Wat is een CVC code?

Algemeen

Een CVC code is een drie- of viercijferige cijferige code. Het doel hiervan is om een extra stukje veiligheid in te bouwen bij transacties met een creditcard. Bij online betalingen vraagt men naar deze code ter verificatie. Zo kan fraude en misbruik voorkomen worden. Per maatschappij kan de locatie van de code verschillen. Meestal staat de code genoteerd op de achterkant de kaart, naast of onder het handtekeningenvak.

Waar staat de afkorting CVC voor?

CVC staat voor Card Verification Code, oftewel de code om de creditcard te verifiëren. Bij fysieke transacties wordt de betaling bevestigd door middel van een pincode of handtekening. Bij online transacties is dit lastiger. CVC wordt daarom met name ingezet om online betalingen te bevestigen.

Andere benamingen voor een CVC code

Hoewel de term CVC in Nederland het meest gebruikelijk is, staat deze cijfercode ook onder andere namen bekend. Zo kan er ook gevraagd worden de veiligheidscode. Tevens zijn er veelvoorkomende andere afkortingen voor de cijferreeks zoals CVV, CVD, CSC en CID. Met deze benamingen doelt men ook op de drie- of viercijferige code.

Bij betalingen via een Engelstalige of andere buitenlandse website vraagt men meestal om de CSC (Card Security Code) of CID (Card ID). Hiermee wordt ook de CVC bedoeld.

Gerelateerde vragen

Hoe kan ik mijn creditcard blokkeren?
Zit jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ pagina.

Creditcardaanvragen.net

Op deze website vind je alle essentiële informatie over creditcards. Er zit veel verschil in en het is moeilijk om de juiste keuze te maken.

Maatschappijen

Visa

© 2024 Creditcard aanvragen, Inc. All rights reserved.