Company Logo
Creditcardaanvragen.net
VisaMastercardPrepaidFAQ

Creditcard aankoopverzekering: Hoe werkt dat?

Verzekeringen

Veel mensen zijn in het bezit van een creditcard, bijvoorbeeld van Visa of Mastercard. Heb je een dergelijke kaart en doe je hier aankopen mee? Dan zijn deze automatisch verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Meestal zit hier wel een limiet op van een aantal dagen. Dit kan bijvoorbeeld 180 dagen zijn of zelfs een heel jaar (365 dagen). Er zijn verschillende maatschappijen en allemaal hebben ze hun eigen aankoopverzekering met eigen voorwaarden. Het is daarom wel verstandig om even te kijken naar de dekkingsvoorwaarden die de maatschappij hanteert.

Wat wordt vergoed met een aankoopverzekering?

Het is niet eenvoudig om te zeggen wat en hoeveel er exact vergoed wordt door de aankoopverzekering. Dit verschilt namelijk per aankoop en per maatschappij. De dekking van de verzekering vind je bij de polisvoorwaarden. Bij veel verzekeringen zit er een limiet aan het aantal vergoedingen per jaar. Ook geldt niet voor alle aankopen dezelfde vergoeding. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Mobiele telefoons, laptops, tablets, pc’s Deze zijn bij de meeste verzekeringen verzekerd tot een bepaald bedrag. Dit kan bijvoorbeeld € 250,- tot € 750,- euro zijn. Als je deze in de auto laat liggen hoef je sowieso niet op een vergoeding te rekenen. Daarnaast krijg je ook geen vergoeding als de computer op zijn werkplek staat. Er zijn ook maatschappijen die deze goederen sowieso niet verzekeren.
  • Sieraden en horloges Deze goederen zijn meestal ook tot een bepaald bedrag verzekerd. Daarbij maken verzekeringen vaak een onderscheid. Als je ze draagt of als ze in de bagage zitten, krijg je wel een vergoeding en in andere gevallen krijg je deze niet.
  • Filmapparatuur en muziekinstrumenten Deze goederen worden meestal per geval vergoed. De bedragen kunnen oplopen tot € 2500,- per gebeurtenis. Bij het vergoeden van deze spullen wordt vaak een eigen risico gevraagd.

Wat wordt niet vergoed met een creditcard aankoopverzekering?

Ondanks dat veel maatschappijen vertellen dat ze bijna alles vergoeden, kan dit in de praktijk erg tegenvallen. Er zijn namelijk heel veel zaken die niet vergoed worden door de verzekering. Daarnaast geldt er ook vaak een aantal voorwaarden. Zo worden goederen meestal niet vergoed als ze in een auto zijn achtergelaten. Ook werken veel maatschappijen met een eigen risico van bijvoorbeeld €25,- of € 50,-. Dan zijn er ook nog verzekeringen die pas vergoeden als je geen aanspraak kunt maken op je inboedelverzekering. Spullen die sowieso niet vergoed worden zijn:

  • Contant geld, cheques, toegangsbewijzen en cadeaubonnen
  • Alle goederen die eetbaar zijn
  • Tweedehands goederen
  • Dieren
  • Auto’s, fietsen en scooters
  • Goederen die op maat gemaakt zijn

Voordelen van (online) aankopen met een creditcard

Aankopen doen met een creditcard heeft veel voordelen. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat je er wereldwijd mee kunt betalen. Daarnaast is het handig dat je achteraf kunt betalen. Bij de meeste maatschappijen wordt een keer per maand het bedrag van je rekening gehaald. Het is vaak ook mogelijk om gespreid te betalen over nog langere tijd, al wordt hier vaak wel rente over gevraagd. Ook is een dergelijke card erg handig als je op vakantie bent. Een hotel boeken of een auto huren? Het kan allemaal heel gemakkelijk en snel. Natuurlijk zijn er ook voordelen die een pinpas ook heeft, bijvoorbeeld contactloos betalen en geld opnemen. Uiteraard is een groot voordeel dat al je aankopen verzekerd zijn.

Gerelateerde vragen

Hoe kan ik mijn creditcard blokkeren?
Zit jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ pagina.

Creditcardaanvragen.net

Op deze website vind je alle essentiële informatie over creditcards. Er zit veel verschil in en het is moeilijk om de juiste keuze te maken.

Maatschappijen

Visa

© 2022 Creditcard aanvragen, Inc. All rights reserved.