Company Logo
Creditcardaanvragen.net
VisaMastercardPrepaidFAQ

Is een creditcard veilig?

Algemeen
Buitenland

Een creditcard is technologisch gezien volkomen veilig. Net zoals iedere normale betaalpas heeft ook een creditcard een chip en unieke persoonlijke pincode. Het betalen gaat in de meeste gevallen dus op dezelfde manier als een reguliere betaling met een bankpas. Er zijn echter gevallen waar een creditcard gevoelig voor is, al bent u in bijna alle gevallen verzekerd en is de schade beperkt tot het bestedingslimiet.

Veiligheid bij verlies en diefstal

Het is terecht om te vragen in hoeverre een creditcard veilig is bij bij diefstal of verlies. Iemand zou immers misbruik kunnen maken van de kaart. Echter zolang je tijdig een melding maakt zal de creditcardmaatschappij de schade dekken. Deze alarmnummers zijn 24/7 wereldwijd telefonisch bereikbaar.

Hoe veilig is betalen met een creditcard op internet?

Het grote voordeel van een creditcard is dat je buiten Nederland aankopen kunt doen waar iDeal niet beschikbaar is. Een nadeel is de vatbaarheid voor fraude. Gelukkig heeft een creditcard altijd een aankoopverzekering met aflevergarantie. Dit betekent dat jouw besteedde bedrag compleet wordt vergoed als het beschadigd, gestolen wordt of zelfs niet aankomt. Meer weten hierover? Lees dan “Hoe werkt een aankoopverzekering?”.

Waar op letten?

Voorkomen is beter dan herstellen. Let bij aankopen op het internet dus altijd goed op:

  • Onbeveiligde websites - Bestel nooit producten of diensten waar de website niet beveiligd is. Dit kun je herkennen aan het sleuteltje voor de domeinnaam in de adresbalk;
  • Phishing mails - Ga nooit in op mails van onbekende adressen. Deze phishing mails zijn erop uit om geld of gegevens buit te maken.
  • Onbetrouwbare webshops - Kijk altijd of webshops een keurmerk hebben en of er een sleutelfiguurtje staat voor het domeinnaam in de adresbalk. Er zijn nepwebshops die gegevens en geld stelen;

Ben je toch ten prooi gevallen aan bovenstaande praktijken? Maak altijd een melding bij de uitgever van jouw creditcard. Zij zullen de schade vergoeden.

Gerelateerde vragen

Creditcard aankoopverzekering: Hoe werkt dat?
Zit jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ pagina.

Creditcardaanvragen.net

Op deze website vind je alle essentiële informatie over creditcards. Er zit veel verschil in en het is moeilijk om de juiste keuze te maken.

Maatschappijen

Visa

© 2022 Creditcard aanvragen, Inc. All rights reserved.