Company Logo
Creditcardaanvragen.net
VisaMastercardPrepaidFAQ

Hoe werkt een creditcard?

Algemeen

Een creditcard is een manier van betalen waarbij het bedrag tijdelijk wordt voorgeschoten door de creditcardmaatschappij. Betalen met een creditcard kan zowel online als offline. Dit kan in de winkel, een restaurant, hotel of bij webshops. Afrekenen gaat met uw persoonlijke pincode of contactloos met een smartphone. Tegenwoordig kan zelfs de smartwatch gekoppeld worden via Apple Pay of Google Pay.

Betalen met een creditcard

Zodra je een aankoop doet met een creditcard moet u een aantal gegevens invoeren. Deze zijn terug te vinden op de kaart zelf. Dit zijn een creditcardnummer, een vervaldatum van de kaart een 3-cijferige code op de achterzijde van de kaart. Bij online kopen wordt altijd gevraagd voor een verificatie in de vorm van een wachtwoord. Met de ICS Creditcard app kunt u deze online aankopen zelf goedkeuren. Heeft u niet de app? Dan ontvangt u een betaalcode per sms. Op deze manier kunnen geen vreemde personen betalingen verrichten met uw creditcard.

(Automatisch) maandelijks terugbetalen

Omdat betalingen met een creditcard tijdelijk worden geleend door de creditcardmaatschappijen moet dit logischerwijs ook worden terugbetaald. De meeste aanbieders hanteren een rentevrije periode van 21 of 30 dagen. Standaard wordt dit na deze periode automatisch van uw betaalrekening afgeschreven. Zo hoeft u geen rente te betalen maar kunt u wel profiteren van het betaalgemak van een creditcard.

Voorwaarden voor een creditcard

Een creditcard uitgever zal altijd eisen stellen aan personen die een creditcard aanvragen. Het gaat immers om geleend geld dat wel terugbetaald moet worden. Doorgaans worden onderstaande eisen gehanteerd voordat je in aanmerking komt voor een creditcard:

  • Een minimum inkomen - Afhankelijk van het bestedingslimiet van de kaart stelt de uitgever een minimaal maandelijks netto inkomen op;
  • Minimale leeftijd van 18 jaar - Onder de 18 jaar kom je niet in aanmerking voor een creditcard;
  • BKR - Er wordt gekeken of je geen negatieve BKR registratie hebt.
  • Geregistreerd in Nederland - Vraag je binnen Nederland een creditcard aan? Dan is het vereist dat je hier geregistreerd staat;

Goed verzekerd met een creditcard

Je loopt altijd het risico met een creditcard dat deze kwijtraakt of wordt gestolen met een mogelijk gevolg dat iemand de pas gaat gebruiken. Het is goed om te weten dat er standaard een fraudeverzekering en aankoopverzekering inbegrepen is. Dit verzekert aankopen tegen diefstal, schade of verlies en bij frauduleuze praktijken vergoeding door de creditcardmaatschappij.

Prepaid creditcards

Een prepaid creditcard heeft dezelfde betaalmogelijkheden als een creditcard. Het enige verschil is dat hier het bedrag niet wordt geleend door de uitgever van de kaart. Bij een prepaid creditcard moet je vooraf geld opwaarderen. Net zoals je dat vroeger bij een telefoonkaart moest doen. Het voordeel is dat je op dezelfde plekken kan betalen als een creditcard maar nooit in de schulden kan komen te staan. Het nadeel is dat grote uitgaven niet worden voorgeschoten met geleend geld.

Gerelateerde vragen

Wat is een CVC code?
Zit jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ pagina.

Creditcardaanvragen.net

Op deze website vind je alle essentiële informatie over creditcards. Er zit veel verschil in en het is moeilijk om de juiste keuze te maken.

Maatschappijen

Visa

© 2022 Creditcard aanvragen, Inc. All rights reserved.