Company Logo
Creditcardaanvragen.net
VisaMastercardPrepaidFAQ

Crypto creditcards

Een crypto creditcard kun je voor iedere aankoop gebruiken net zoals met 'normale' creditcards. In plaats van spaaracties of (air)miles krijg je met een crypto creditcard beloningen in de vorm van cashback. Bij iedere aankoop krijg je gratis een percentage van het bedrag in cryptovaluta.

Student icon
Studenten
Business icon
Zakelijk
Travel icon
Reizen
Prepaid icon
Prepaid
Crypto icon
Crypto
37 kaarten gevonden
Creditcard Image

Crypto.com

lamp icon

Gratis aanvragen

Bestedingslimiet:

n.v.t.

Minimum inkomen:

n.v.t.

Aankoopverzekering:

0 dagen

0.00 /

per jaar
Meer informatie
Creditcard Image

ICS Go Card

lamp icon

Geschikt voor autohuur

Bestedingslimiet:

0.00

Minimum inkomen:

n.v.t.

Aankoopverzekering:

0 dagen

0.00 /

per jaar
Meer informatie
Creditcard Image

Revolut

lamp icon

Gratis virtuele kaart

Bestedingslimiet:

n.v.t.

Minimum inkomen:

0.00

Aankoopverzekering:

0 dagen

0.00 /

per jaar
Meer informatie
Creditcard Image

Soldo

lamp icon

Volledige integratie met boekoudsoftware

Bestedingslimiet:

0.00

Minimum inkomen:

n.v.t.

Aankoopverzekering:

0 dagen

1.00 /

per jaar
Meer informatie
Creditcard Image

Bunq

lamp icon

Werkt met Apple Pay

Bestedingslimiet:

35.88

Minimum inkomen:

n.v.t.

Aankoopverzekering:

0 dagen

1.00 /

per jaar
Meer informatie
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 8
Partner Image
Partner Image
Partner Image
Partner Image
Partner Image

Wat is een crypto creditcard?

Cryptocurrencies zijn niet meer weg te denken uit ons betaalverkeer. In de afgelopen jaren heeft onder andere de Bitcoin zich ontwikkelt tot een serieuze valuta. Uit deze grote financiële markt is de crypto creditcard ontstaan. Dit is een betaalkaart waarmee je met normale valuta én met cryptocurrenies kunt betalen. Ook ontvang je cashback in crypto door aankopen te doen met een crypto card. Dit varieert van 1% tot 5%.

Voordelen van een crypto creditcard

Het hebben van een prepaid crypto creditcard biedt veel voordelen:

 • Wereldwijd betalen: met een crypto creditcard kun je overal betalen waar Visa wordt geaccepteerd. Dit betekent wereldwijd gemakkelijk betalen alsof je in Nederland bent.
 • Auto’s huren en hotels boeken: een crypto creditcard werkt hetzelfde als een normale creditcard. Het huren van auto’s en boeken van hotels kan dus zonder een creditcard met inkomenseis. Wel moet je vooraf het geld erop zetten.
 • Cashback: dit maakt geld uitgeven een stuk leuker. Bij 2% cashback krijg je gratis geld op iedere transactie. Daarbij kan de crypto coin ook nog eens in waarde stijgen waardoor de 2% zomaar het dubbele kan zijn.
 • Gratis gebruik: het aanvragen en gebruiken is gratis. De enige voorwaarde voor de cashback is dat je een zelf te kiezen bedrag vastlegt voor een bepaalde periode. Afhankelijk van dit bedrag wordt een cashback percentage gegeven.

Hoe werkt een cryptocard?

Alle crypto creditcards zijn prepaid. Dit betekent dat je zelf geld op de kaart moet zetten. Via de app is dit heel snel te doen en het gekozen bedrag is direct bijgeschreven. Een voordeel van het opwaarderen is dat je nooit in de schulden staat. Vervolgens kun je wereldwijd waar Visa wordt geaccepteerd betalen. Een crypto card werkt niet met de bekende airmiles of flying miles maar met cashbacks. Afhankelijk van de uitgever van de kaart ontvang je een cashback op jouw aankopen.

Wat betekent cashback?

Voorbeeld 1: Je hebt een crypto.com creditcard. Hier heb je €350 gestald, je ontvangt dan 2% cashback in cryptocurrency op alle aankopen. Crypto.com heeft de zogenaamde cryptocoin “Cro”. De huidige koers is €0,19 voor één Cro. Op een aankoop van €100, ontvang je voor €2 aan Cro’s.

Voorbeeld 2: Je hebt een Binance crypto creditcard. Deze gebruik je al een tijdje dus heb je een “Binance card level 3”. Op alle aankopen die je doet ontvang je 3% van het aankoopbedrag uitgekeerd in Binance Coin (BNB). Per maand kun je maximaal €150 aan cashback ontvangen. Wordt je level 4? Dan wordt dit verhoogd tot €200.

Waar rekening mee houden met een crypto card?

Het hebben van een crypto creditcard is iets gecompliceerder dan een reguliere credit of debit card. Denk aan de volgende zaken: Belastingen - De wisselkoersen van cryptos schommelen constant. Dit kan leiden tot een stijging van waarde van jouw wallet. Besluit je cryptos te gaan verkopen en te cashen? Check dan online of met een adviseur hoe je dit correct opgeeft bij de belasting; Keuze is crypto portefeuille - Elke crypto creditcard heeft een eigen portfolio aan crypto’s of biedt specifiek één type crypto aan. Heb je al voor ogen welke crypto’s je wilt? Kijk dan goed naar de portefeuilles van de aanbieders; Cashback op aankopen - Bij Visa en Mastercard ontvang je beloningen zoals airmiles of miles. Crypto cards bieden vaak cashback, een percentage van het aankoopbedrag dat wordt uitgekeerd in crypto. Lees het bovenstaande voorbeeld voor meer uitleg;

Welke crypto creditcard kiezen?

Er zijn veel verschillende cryptocard aanbieders met verschillende kwaliteiten. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je belangrijk vindt. Denk aan:

 • Creditcardmaatschappij - wordt de kaart uitgegeven door bijvoorbeeld Visa? Dan ben je ervan verzekerd dat je wereldwijd betaalgemak hebt. Is dit niet het geval dan loop je het risico dat je op veel plekken de crypto creditcard niet kunt gebruiken.

 • Type beloning - De percentages cashback verschillen per aanbieder. Kijk goed hoeveel cashback er wordt gegeven en let ook op of er een maandelijkse maximum cashback wordt gehanteerd. In sommige gevallen zijn er nog extra’s zoals gratis Spotify en Netflix abonnementen.

 • Cryptovaluta - Crypto creditcards zijn vaak gekoppeld aan een eigen cryptovaluta. Een Crypto.com is gekoppeld aan de cronos. Een Binance kaart is gekoppeld aan de Binance Coin. Kijk voordat je een crypto card gaat aanvragen goed in welke crypto je cashback wilt ontvangen.

Creditcardaanvragen.net

Op deze website vind je alle essentiële informatie over creditcards. Er zit veel verschil in en het is moeilijk om de juiste keuze te maken.

Maatschappijen

Visa

© 2022 Creditcard aanvragen, Inc. All rights reserved.